Als je het recept voor een lekkere burger zoekt, kun je natuurlijk terecht in het inmiddels rijke archief van Vrijdag Burgerdag, maar het is stiekem nog veel fijner om een kookboek uit de kast te pakken om doorheen te kunnen bladeren. Een Vrijdag Burgerdag-kookboek bestaat nog niet, maar er zijn wel genoeg andere burgerkookboeken te koop. Ik zet mijn drie favoriete Nederlandstalige op een rij!

1. Hamburgers 100 knalrecepten

Hamburgers 100 knalrecepten

Mijn favoriete burgerkookboek is absoluut ‘Hamburgers 100 knalrecepten’. Het staat vol met verrassende en toegankelijke recepten, voorzien van goede foto’s en een duidelijke uitleg. De comic-vormgeving van het boek, maakt het extra vermakelijk. Al een aantal keer heb ik een recept uit dit boek gemaakt voor Vrijdag Burgerdag, onder meer de Lamsburger met gegrilde groenten en de Indiase Burger met Raita.

Wil je het boek in huis halen? Bestel het bij Bol.com.

2. Hamburgers de luxe

Hamburgers de luxe

Waar ‘Hamburgers 100 knalrecepten’ stopt, gaat ‘Hamburger de luxe’ verder. Dit burgerkookboek heeft net wat complexere en meer culinaire burgers. Zeker niet minder leuk, maar het kost vaak net wat meer tijd en moeite. De Spicy burger met cheddar en spek, die ik maanden geleden heb gemaakt, komt uit dit boek.

Je kunt Hamburger de luxe op Bol.com bestellen, dan heb je hem morgen in huis.

3. Hamburgers uit het atelier van Big Fernand

Hamburgers uit het atelier van Big Fernand

Het meest culinaire en tegelijkertijd het meest handzame Nederlandstalige burgerkookboek is ‘Hamburgers uit het atelier van Big Fernand’. Het is het kookboek van het bekende Parijse hamburgerrestaurant Big Fernand. En zoals het Fransen betaamd gaat er veel aandacht en liefde in de burgers zitten. Recepten met subtiele en verrassende smaakcombinaties gebaseerd op lokale keukens, maar ook niet de meest makkelijke. Het gebruik van mayonaise uit een pot is uit den boze, bij elk recept mag je zelf met eidooiers aan de slag. Niet voor beginners, wel voor liefhebbers.

Voor minder dan een tientje kun je het boekje van Big Fernand op Bol.com bestellen.