Het is er weer tijd voor: de jaarlijkse officiële Vrijdag Burgerdag Gift Guide! Handige tools, toffe kookboeken en grappige burgergoodies: allemaal cadeaus waar je een burgerliefhebber blij mee kunt maken.

1. The Great American Burger Book

The Great American Burger Book

Echt Amerikaanse burgers volgens lokale recepten. Sommige recepten klinken wat raar of vereisen bijzondere kooktechnieken, tegelijkertijd is het een ontzettend leerzaam boek dat je nieuwe technieken en smaken leert. Daarom is dit boek onmisbaar voor elke burgerbakker Let wel op dat het boek in het Engels is en dat levert soms wat uitdagingen op met sommige ingrediënten.

George Motz – The Great American Burger Book: €14,99

2. Kookring

Kookring

Een klassieker in de Gift Guide. Voor het maken van een mooie ronde burger is een kookring een onmisbaar hulpmiddel. Deze set bestaat uit drie ringen in verschillende maten, waardoor je ook kleine burgers kunt maken. Handig!

Kitchen Basic Kookringen: €11,50

3. Bob’s Burgers Mok

Bob's Burgers Louise Burger Of The Day

Is diegene voor wie je een cadeau wilt kopen fan van de animatieserie Bob’s Burgers? Dan moet je eigenlijk deze mok geven. Een must have voor echte fans!

Bob’s Burgers Louise Burger Of The Day Mok: €12,99

4. Hamburgerspatel

In principe is elke brede spatel geschikt voor het bakken van hamburgers, maar er bestaan officiële hamburgerspatels. Deze van Babecook is fijn als je werkt met een grilplaat of barbecue. Let er wel op: het is een metalen spatel en die kun je beter niet gebruiken in pannen met een anti-aanbaklaag.

Barbecook Hamburgerspatel: €11,89

5. Kookboek De handmade burger

Handmade Burger

Wil je iemand een leuk burgerkookboek geven, maar heb je niet zo’n ruim budget? Geen probleem! Voor een tientjes heb je een prima burgerboekje: de Handmade Burger.

De Handmade Burger: €9,99

6. Burgerkussen

Burgerkussen

Een kussen voor op de bank in de vorm van een hamburger. Beter wordt het niet meer.

Typo – Kussen in hamburgervorm: €20,99

7. Grillplaat

Grillplaat

Een burgerliefhebber kan eigenlijk niet zonder grillplaat. Je kunt hem gewoon op een gaspit leggen en hij biedt meer ruimte en bewegingsvrijheid dan een pan. Deze variant van Le Creuset heeft een geribbelde zijde en een vlakke: ideaal!

Le Creuset Grillplaat: €93,59

8. Hamburgerboxershort

Hamburger boxershort

Speciaal voor de mannelijke burgerliefhebbers: een boxer met burgers erop. De set bestaat uit drie boxers, waarbij de andere twee bedrukt zijn met de beste vrienden van een burger: friet en milkshakes.

Hamburgerboxershort (set van 3, waarvan 1 met hamburgers): €12,99