Na het succes van vorig jaar heb ik ook dit jaar de tofste cadeautips verzameld voor burgerliefhebbers: de officiële Vrijdag Burgerdag Gift Guide 2016! Van handige tools en toffe kookboeken tot grappige burgergoodies! Welke geef -of vraag- jij voor Sinterklaas?

1. The Great American Burger Book

The Great American Burger Book

Dit Engelstalige kookboek staat vol met lokale specialiteiten uit de Verenigde Staten. Een boek vol originele recepten en verrassende technieken, maar vooral ook heel veel mooie verhalen en prachtige foto’s. Een musthave voor elke burgerliefhebber!

The Great American Burger Book: €17,99

2. RVS mengkom

Mengkom

Een goede burgerbakker kan niet zonder een roestvrijstalen mengkom! Waarom? Je kunt er het vlees in mengen, waarbij het vlees lekker koel blijft doordat het metaal de kou geleid. En vervolgens kun je hem gebruiken om je burger tijdens het bakken af te dekken als je kaas wilt laten smelten. Dat gaat je met een plastic kom niet lukken!

Point-Virgule Mixkom: €10,50

3. Hamburger fietsbel

Hamburger fietsbel

Van werkelijk alles kun je tegenwoordig een hamburgervariant krijgen, maar deze fietsbel is toch wel een hoogtepuntje. Immers: een bel heeft eigenlijk een vorm die best wel veel lijkt op die van een burger. Een leuk schoencadeautje!

Fietsbel Hamburger: €5,25

4. Leistenen serveerplankjes

Leisteen

Burgers serveren op houten planken, dat kennen we nu wel. Ik gebruik tegenwoordig ook regelmatig een leisteen. Ziet er ook lekker robuust uit, maar op een hele andere manier dan hout. Een ideaal cadeau voor dit jaar!

Cosy&Trendy Bord leisteen: €8,94

5. Kookboekje Hamburgers uit het atelier van Big Fernand

Hamburgers uit het atelier van Big Fernand

Het meest culinaire en tegelijkertijd het meest handzame Nederlandstalige burgerkookboek is ‘Hamburgers uit het atelier van Big Fernand’. Het is het kookboek van het bekende Parijse hamburgerrestaurant Big Fernand. Met een prijs van minder dan een tientje een ideaal Sinterklaascadeau!

Hamburgers uit het atelier van Big Fernand: €8,95

6. Hamburgersneakers

Vans Burger Trainers

Hoe vet zijn deze Vans? Het merk heeft in het verleden al allerlei schoenen gemaakt met een hamburgerthema, maar helaas altijd tijdelijke collecties. Deze variant is op dit moment nog te koop. En nog met korting ook!

Vans Burger Trainers: €48,-

7. Grillplaat

Grillplaat

Hij stond vorig jaar ook al in de Gift Guide, maar ik plaats hem gewoon weer omdat het het perfecte duurdere cadeau is voor burgerliefhebbers. Deze plaat kun je gewoon op een gaspit leggen. Hij biedt meer ruimte en bewegingsvrijheid dan een pan en zeker deze variant van gietijzer wordt gloeiend heet en verdeeld de warmte perfect!

Relance Grillplaat: €84,95

8. Burgerrugzak

Hamburger rugzak

Vooruit: tot slot nog een fashionitem in een burgervariant. Geen sokken of trui, maar een rugzak dit keer. Het nadeel is wel dat je honger krijgt iedere keer dat je hem afdoet.

Urban Junk Classic Fat Mac: €32,95