Vandaag is alweer de laatste Vrijdag Burgerdag van 2018. In 2019 breng ik je uiteraard weer een heleboel nieuwe burgerrecepten, maar voor het zover is, blik ik met je terug op het burgerjaar 2018. En dat doe ik met een recept. Of eigenlijk met vijf recepten. Ik heb de lekkerste burgers uitgezocht die ik dit jaar heb gedeeld op Vrijdag Burgerdag. Je mag zelf kiezen welke je vanavond gaat maken.

1. Krokante kipburger met satésaus

Krokante kipburger met satésaus

Een zelfgemaakte krokante kipburger en maar liefst twee zelfgemaakte sauzen. Met recht één van de topburger van 2018 als je het mij vraagt.

Bekijk het recept van de Krokante kipburger met satésaus

2. Joppieburger

Joppieburger

Wist je dat je de welbekende Joppiesaus gewoon zelf kunt maken? En dat hij het prima doet op een burger? Met deze Joppieburger kom je daar achter!

Bekijk het recept van de Joppieburger

3. Smoke & Spice Burger

Smoke & Spice Burger

Deze burger had bijna de ‘gewoon lekkere burger’ geheten, maar ik vond net op tijd een betere naam. Je maakt hem in 20 minuten en hij is heerlijk rijk van smaak.

Bekijk het recept van de Smoke & Spice Burger

4. Zoete Tomatenburger

Zoete tomatenburger

Een jaar als 2018 kun je niet afsluiten zonder een vegetarische optie. Je kunt immers ook heerlijke burgers maken zonder vlees. Wat dacht je van deze heerlijke zoete tomatenburger?

Bekijk het recept van de Zoete Tomatenburger

5. Kipshoarmaburger

Kipshoarmaburger

Een burger met de smaak van shoarma. Volgens sommigen is dat ’the best of both worlds’. Maak hem zelf om te kijken of je het daar mee eens bent.

Bekijk het recept van de Kipshoarmaburger