Vandaag is het niet alleen Vrijdag Burgerdag, maar ook Vrijdag Bacondag. En daarom heb ik 4 burgerrecepten uit het rijke archief van deze site voor je bij elkaar gezocht. Allemaal recepten waarin bacon een belangrijke rol speelt. Gezond zijn deze hamburgers niet, maar lekker des te meer!

1. Death by Bacon

Death by Bacon

Mijn persoonlijk favoriet: bacon ín het vlees en bacon óp het vlees. Lees: dubbel bacon. Verder zitten er gewoon wat klassieke burgeringtoppings op: ui, tomaat, sla, kaas, ketchup en om het af te maken jalapeños. Als je dit recept nog nooit hebt uitgeprobeerd, dan is dit je kans!

Bekijk het recept van Death by Bacon

2. Baconator

Baconator

In de VS at ik ooit de Baconator van Wendy’s: een dubbele burger met veel bacon. Aangezien je hier geen Wendy’s hebt en omdat je het burgervlees zelf veel beter kan maken, heb ik hem nagemaakt. Een exacte kopie is het niet, maar hij is wel gewoon lekker ongezond. Te veel vlees, geen groente. Gezond eten kan morgen wel weer!

Bekijk het recept van de Baconator

3. Smokey Bacon Burger

Smokey BBQ Burger

Heel eerlijk: ook deze burger heb ik niet helemaal zelf bedacht, maar dat maakt hem niet minder lekker. Het idee is afkomstig van de Burgerij, die onder meer op Amsterdam Centraal zit. Het is een heerlijk burger met bacon en barbecuesaus: de Smokey Bacon. Het recept hebben ze zelf opgeschreven in het kookboek van De Burgerij.

Bekijk het recept van de Smokey Bacon Burger

4. Ultimate burger

Ultimate Burger

Dit is mijn poging om de ultieme burger te bedenken. En uiteraard bevat een ultieme burger bacon. Daarnaast zit er sla, augurk, tomaat, jalapeños en oude kaas op. Een een heerlijke saus natuurlijk!

Bekijk het recept van de Ultimate Burger