Ik ken mensen die vinden een hamburger pas een hamburger als er kaas op zit. Daar ben ik niet mee eens, maar het is wel een heel lekkere topping voor veel burgers. Helemaal als je niet gaat voor cheddar of smeltkaas, maar voor bijvoorbeeld oude kaas of manchego. Ik heb deze week vier burgers uitgezocht waarin kaas een speciale rol speelt. Je mag uiteraard zelf uitkiezen welke je gaat maken.

1. Zoete manchegoburger

Zoete manchegoburger

Een burger kan ook zoet zijn, dat bewijst dit recept wel. Manchego, ui, rozemarijn en tijm zorgen voor een unieke smaak. Het feit dat je als broodje focaccia gebruikt, maakt het helemaal af!

Bekijk het recept van de Zoete manchegoburger

2. Smokehouse burger

Smokehouse burger

Heel eerlijk: tot ik dit recept bedacht, had ik nog nooit rookkaas op. Ik had het al wel heel vaak zien liggen in de supermarkt en op een vrijdagavond besloot ik ermee aan de slag te gaan. Het resultaat is een burger die smaakt naar smokehouse.

Bekijk het recept van de Smokehouse burger

3. Chili-cheeseburger

Chili Cheeseburger

Chilikaas is sowieso al ontzettend lekker, maar op een burger is het helemaal perfect. Samen met de uienringen en de chipotle ketchup, creëer je een unieke smaak én textuur. Het enige nadeel van deze burger is dat, nadat je hem één keer hebt gemaakt, je hem nog veel vaker wilt eten.

Bekijk het recept van de Chili-cheeseburger

4. Spekkaasburger

Spekkaasburger

Blokjes spek en oude kaas in het vlees. Dat klinkt niet alleen lekker, dat ís lekker. Door deze toppings in het vlees te stoppen, krijg je een hele andere beleving tijdens het eten. Dit moet je gewoon een keer proberen.

Bekijk het recept van de Spekkaasburger