Feest! Het is vandaag International Hamburger Day. Da’s zeg maar de overtreffende trap van Vrijdag Burgerdag, want het is groots en internationaal en maar één keer per jaar. Het mooiste hieraan is dat er deze week dus twee dagen zijn waarop je een hamburger hoort te eten: vandaag en morgen! Om dat te vieren ben ik de archieven van vijf maanden Vrijdag Burgerdag ingedoken om de vijf beste recepten tot nu toe uit te zoeken. In willekeurige volgorde.

1. Baconator

Baconator

Dubbel vlees. Dubbel kaas. En vooral dubbel bacon. De baconator is by far de meest ongezonde burger die ik maakte voor Vrijdag Burgerdag. Hij is geïnspireerd op de gelijknamige burger van de Amerikaanse burgerketen Wendy’s. En hij is awesome!

2. Knoflook-kipburger

Knoflook-kipburger

Ik houd van knoflook en van kip en ik ben niet de enige. Deze knoflook-kipburger viel goed in de smaak bij verschillende lezers van Vrijdag Burgerdag. Hij is lekker makkelijk te maken doordat er een hele kipfilet op gaat en erg lekker door de rijke hoeveelheid knoflook. Heb je hem nog nooit gemaakt? Maak hem vanavond!

3. Insanity Burger van Jamie Oliver

Insanity Burger van Jamie Oliver

Dat professionele koks betere burgers kunnen maken dan willekeurige foodbloggers bewijst Jamie Oliver. Met alle respect voor mijn eigen creaties natuurlijk, maar deze burger is echt heel erg lekker. Mede dankzij de saus met sla erin en het marineren van het vlees, terwijl je het bakt. Mede daardoor mag hij met recht de naam Insanity Burger dragen.

4. Mexicaanse Salsaburger

Mexicaanse salsaburger

Zo’n burger die je niet zomaar op de menukaart van een burgerzaak tegenkomt. Verse Mexicaanse salsa met lekker veel koriander en tortillachips met gesmolten kaas. En dat op een heerlijk gekruide burger. Het beste van de Mexicaanse keuken in een burger, beter wordt het niet!

5. Italiaanse burger

Italiaanse burger

Een burger met Salami en mozzarella erop. Dat klinkt niet alleen lekker, dat is het ook. Als je hem één keer hebt geprobeerd wil je nooit meer een pizza, maar alleen nog maar burgers!