Volgens een niet nader te noemen reclamecampagne uit het verleden is kip het meest veelzijdige stukje vlees en bij de KFC weten ze wat ze met kip moeten doen. Dat kan allemaal wel zijn, maar de beste manier om kip te eten is natuurlijk als burger. En daarom heb ik de 5 beste recepten met kip uit de rijke collectie van Vrijdag Burgerdag voor je verzameld.

1. Chickenburger

Chickenburger

Zin in een simpele en smaakvolle kipburger? Dan moet je dit recept proberen! Dankzij het kruidige sausje en de heerlijke gegrilde paprika blijf je maar dooreten.

Bekijk het recept van de Chickenburger

2. Tex-Mex Chicken Burger

Tex-Mex Chicken Burger

Niet gezond, wel lekker Amerikaans. Vooral de crispy bacon en de jalapeñomayonaise zijn een ware sensatie!

Bekijk het recept van de Tex-Mex Chicken Burger

3. Baskische kipburger

Baskische kipburger

De smaak van Spanje in een burger samengevat. Het idee voor dit recept heb ik op gedaan tijdens een vakantie en het resultaat mag er wezen, al zag ik het zelf.

Bekijk het recept van de Baskische kipburger

4. Krokante kipburger met satésaus

Krokante kipburger met satésaus

Volgens sommige mensen wordt alles beter met satésaus; anderen vinden alles beter als je het frituurt. Deze krokante kipburger heeft het gewoon allebei!

Bekijk het recept van de Krokante kipburger met satésaus

5. Dubbeldikke kipburger

Dubbeldikke kipburger

Eens in de zoveel tijd moet je gewoon een dubbele burger eten. Omdat het net niet handig eet, net te veel is, maar stiekem vooral heel lekker is. Deze dubbeldikke kipburger is ook nog eens belegd met bacon en kaas, dus je hoeft daarna drie dagen niet te eten…

Bekijk het recept van de Dubbeldikke kipburger