Als professioneel burgerblogger eindig ik regelmatig in een voor mij onbekende stad op zoek naar een plek om een burger te eten. Via bijvoorbeeld Foursquare zoek ik dan naar een plek, maar de resultaten worden nog wel eens vervuild door kroegen/pubs met één burger op de kaart. Gelukkig is er nu een iPhone-app die alleen maar bedoeld is om burgers te vinden: BurgeRadar.

Het probleem met apps als Foursquare, Yelp en Iens is eigenlijk dat de app teveel kan voor als je regelmatig één specifiek ding (burgers!) wilt vinden. Er zit daarom een ontzettende kracht in BurgeRadar, want de app doet één ding op een hele simpele manier en juist daarom is het zo goed.

Hoe werkt het? Je opent de app, geeft aan hoe ver je maximaal wilt reizen voor je burger (1-10 km). En je krijgt een lijst met burgerlocaties, de afstand en het aantal sterren op Yelp. Als je doorklikt zie je een kaart, het adres en een linkje naar Yelp. That’s all, want meer heb je niet nodig.

BurgeRadar

De app heeft desondanks drie kleine nadelen. Hij is er alleen voor iPhone. Daarnaast verschijnen de McDonald’s en Burger King ook in de lijst, meestal nog met een flink aantal vestigingen ook. En tot slot is hij simpelweg niet compleet, dus het kan zomaar zijn dat je een fantastisch burgerrestaurant misloopt als je BurgeRadar gebruikt. De oplossing daarvoor is simpel: check ook altijd even de Burgerlocaties van Vrijdag Burgerdag!

BurgeRadar voor iPhone is gratis te downloaden in de App Store