Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt: je bent in een stad waar je niet heel bekend bent en je hebt trek. En als het dan ook nog eens vrijdag is, dan heb je eigenlijk maar één optie: je moet een plek zien te vinden waar je een burger kunt eten. Je zou hiervoor de McDonalds app kunnen gebruiken, maar als je iets meer kwaliteit wilt, dan is Foursquare handig.

Foursquare is ooit begonnen als een sociaal netwerk waarbij je kon inchecken en zien waar je vrienden ingecheckt waren. Als je ergens heel vaak kwam, kon je zelf “mayor” van die locatie worden en je kon op allerlei manier punten verdienen. Tevens kon je zoeken naar locaties en er tips achterlaten. En vooral dat deel van de app werd steeds verder uitgebreid. Totdat Foursquare besloot het helemaal anders te doen.

Tegenwoordig is het “vriendendeel” een losse app geworden: Swarm. Foursquare is daardoor een app geworden die je kunt gebruiken voor één duidelijk doel: het zoeken naar leuke plekken om uit te gaan en/of te gaan eten. Je kunt de app opstarten en een zoekopdracht doen naar “burger joints” in de buurt. Via tips lees je of de burgers goed zijn en vaak helpen die je ook nog om uiteindelijk de beste burger van de kaart te kiezen.

Daarnaast kun je in de app aangeven wat je smaken zijn. Bijvoorbeeld dat je dol bent op burgers. Op basis daarvan krijg je locaties aanbevolen. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je anderen volgen in de app. Dat kunnen je vrienden zijn, maar ook bekende mensen. Daardoor krijg je waarschijnlijk nog betere tips. En tot slot kunnen gebruikers lijsten aanmaken, waar je je op kunt abonneren. Zo houd ik bijvoorbeeld een lijst bij van de besproken Burgerlocaties.

Probeer het eens uit en vergeet vooral Vrijdag Burgerdag niet te volgen!