Eens in de zoveel tijd maak ik een pot of fles barbecuesaus. Zelfgemaakte barbecuesaus (recept!) is namelijk zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt. Het nadeel is: hij is niet onbeperkt houdbaar en dus is het handig om een aantal weken achter elkaar een burger met deze saus te eten zodra je hem hebt gemaakt. Gelukkig heb ik een heleboel lekkere recepten voor burgers met deze saus.

Dus: maak vanavond een portie barbecuesaus en kies één van deze vijf burgers uit. Volgende week kies je weer een andere van de lijst en de week daarna gewoon weer. Eet smakelijk!


1. Smokey Bacon Burger

Smokey BBQ Burger

Bacon, kaas, ui en natuurlijk barbecuesaus. Deze burger eet ik regelmatig bij De Burgerij, maar je kunt hem ook zelf maken! Het recept vind je hier.

2. Krokante burger

Krokante kipburger

Een hele kipfilet met een krokant korstje van Parmezaanse kaas vormt de basis van deze burger. De barbecuesaus maakt het af. Deze moet je een keer hebben geprobeerd!

3. Dubbeldekker Burger

Dubbeldekker met barbecuesaus

Niet gezond, wel lekker. Deze burger is wat de Big Mac had moeten zijn. Dubbel vlees, kaas, ui, sla, tomaat, augurk en natuurlijk barbecuesaus. Het recept spreekt voor zich.

4. Bacon-barbecueburger

Bacon-barbecueburger

Deze burger lijkt wel een beetje op de Smokey Bacon Burger, maar een belangrijk verschil is dat je deze echt op de barbecue maakt. Onder het motto: zo lang het droog is kun je barbecueën, kun je hem gewoon maken. In het recept maak je één portie verse barbecuesaus; dit kun je uiteraard overslaan als je al saus hebt gemaakt.

5. Midwinter barbecue burger

Midwinter barbecue burger

De smaak van barbecue zonder barbecue. Da’s stiekem wel zo fijn nu het weer kouder wordt (al kun je altijd de barbecue aansteken als het droog is, zie de vorige burger). In dit recept ga je opnieuw saus maken, maar dat kun je overslaan als je al saus hebt.