Al een aantal keer zijn er op de Vrijdag Burgerdag-redactie vragen binnengekomen over vegetarische burgers. Immers: ook als niet-vleeseter kun je genieten van burgers. De afgelopen drie maanden is het er niet van gekomen om een vegetarisch recept te produceren (sorry!) en daarom deze Vrijdag Burgerdag ter compensatie vijf fantastische recepten voor vegaburgers!

1. Burgers van maïs en kapucijners

De dames van Chicks Love Food hebben een heerlijk recept voor burgers op basis van maïs en kapucijners. Helaas zonder broodje en toppings, dus daarvoor zullen je eigen creativiteit in moeten zetten.

2. Briljante vegan burgers van Jamie Oliver

Een origineel recept van Jamie Oliver voor burgers maïs, erwten en tuinbonen. Het is flink wat werk, maar dat wordt beloond met echt een hele lekkere burger! Het recept is in het Engels, dus je zult wel even Google Translate moeten gebruiken om te helpen met vertalen, maar het is wel de moeite waard!

3. Burgers met amarant

De Groene Meisjes gebruiken het graan amarant voor een vegaburger, waar verder ook champignons, spinazie en wortel in zitten. Door de amarant krijg je een lekker stevige burger die niet uit elkaar valt. Dat scheelt een hoop gevloek bij zowel het bakken en eten.

4. Aubergineburgers van Sam Stern

De Britse kok Sam Stern heeft echt een fantastisch recept voor een aubergineburger met satésaus op zijn site staan. Geen gedoe met groente die je fijn moet hakken om daar de burger van te maken, maar gewoon een dikke plak aubergine. Probeer het gewoon, want het is echt verrukkelijk!

5. Portbelloburger

Een portobello is een perfecte burger. Mede doordat hij al gewoon groot, rond en plat is. Je hoeft hem eigenlijk alleen te marineren en te bakken en te voorzien van een broodje en toppings. Je kunt er nog steeds alle kanten mee op, bijvoorbeeld zoals in dit recept met Ricotta en Rucola.

De foto bij deze blogpost is gemaakt door Jennifer en is beschikbaar onder een Creative Commons 2.0 by licentie.