Met de recepten en tips op Vrijdag Burgerdag hoop ik dat ik iedereen kan laten zien hoe makkelijk het is om een heerlijke burger te maken. Ik ben zelf ook alles behalve een topkok en vind het gewoon leuk om te koken en te experimenteren in de keuken. Burgers zijn daarvoor perfect, omdat het heel toegankelijk is maar je je toch stap-voor-stap verder kunt ontwikkelen. Van voorgedraaid gehakt naar zelfgemaakt gehakt, van Heinz ketchup naar homemade tomatenketchup en van broodjes van de bakker naar broodjes uit eigen oven.

Als je na Vrijdag Burgerdag een volgende stap wilt maken, kun je een heuse online cursus volgen. Gratis! ChefSteps heeft namelijk een uitgebreide cursus Burgers online staan. Met heel veel tips, trucs, recepten en video’s. En het mooie is dat de recepten weer uit deelrecepten bestaan voor bijvoorbeeld de broodjes, ketchup, gecarameliseerde uien en gesmolten kaas. Je kunt met alles aan de slag of met specifieke onderdelen, de keuze is aan jou.

En de sectie ‘Burger Geekery’ is misschien wel het allerleukste. Heel duidelijke uitleg over bijvoorbeeld gesmolten kaas en het binden van je vlees. Ik dacht inmiddels redelijk wat te weten over het bakken van burgers, maar hier heb ik zelfs heel wat van opgestoken.

Dus schrijf je in en ga aan de slag!