Artikelen in "Burgerverhalen" categorie

Van deze 4 burgervideo’s van Jamie Oliver loopt het water je in de mond

Jamie Oliver's FoodTube

Als burgerfan vind ik natuurlijk niets fijner dan burgers eten of lekker aanklooien in de keuken om een nieuwe burger te bedenken. Ik kan echter ook al genieten van het kijken naar burgers. Naar mooie foto’s van de lekkerste burgers waar de kaas van afdruipt of de bacon er al aan alle kanten uitsteekt. Of naar video’s waarin iemand burgers gaat bakken. Heel chiché blijft Jamie Oliver’s FoodTube daarvoor één van mijn favoriete YouTube-kanalen. En ik dacht plots: waarom deel ik mijn favoriete burgervideo’s van dat kanaal niet met jullie? Bij dezen!

Lees verder…

De vier bekendste burgers uit films en series

Big Kahuna Burger

De hamburger is één van de meest in films en series voorkomende gerechten. Niet zo gek, want hamburgers horen tot het canon van de Amerikaanse keuken en waar komen de meeste bij ons bekende films en series vandaan? Check.

Gastblogger Thomas heeft de bekendste burgers uit films en series voor je op een rij gezet. Ga er even voor zitten, want na het lezen van dit artikel wil je
a) gelijk burgers eten en
b) deze films en series gaan kijken.

Lees verder…

Het succesverhaal van Shake Shack

De SmokeShack van Shake Shack

Het grootste burgersuccesverhaal van de 21e eeuw is waarschijnlijk Shake Shack. Een burgerketen die vestigingen heeft in de VS en het Midden-Oosten, aangevuld met Moskou en Londen en die sinds begin dit jaar beursgenoteerd is aan de NYSE. Dat terwijl het bedrijf 15 jaar geleden nog niet eens bestond!

Lees verder…

A Year Of Burgers: Patty wil een jaar lang elke dag een burger bakken

A Year Of Burgers

Een website waarop iedere dag een nieuwe hamburger verschijnt. Elke Dag Burgerdag zeg maar. Het is het idee wat Patty van der Aa heeft bedacht en ‘A Year Of Burgers’ heeft genoemd. Ze is er nog niet mee gestart en misschien gaat het er ook wel nooit komen, want ze heeft geld nodig om te kunnen starten. En dat moet van burgers afkomen. Via Kickstarter kun je een donatie doen en Patty’s doel is om over drie weken 35.000 euro bij elkaar te hebben.

Lees verder…

Franks zoektocht naar de verhalen achter burgers

Frank Snijders eet een burger

Vrijdag Burgerdag is een one man blog, maar ik ben zeker niet de enige liefhebber die graag over burgers schrijft. Frank Snijders schrijft al zo’n anderhalf jaar over burgers op Where The Food Is. Zijn levensdoel is een zoektocht naar de beste burger ter wereld. Omdat ik daar alles over wilde weten, sprak ik met hem af bij The Butcher om onder het genot van een burger (ik The Butcher with Cheese, hij de Truffle Burger) over zijn zoektocht te praten.

Lees verder…