Artikelen in "Recepten" categorie

Recept: Pittige Burger met koriander en limoen

Pittige Burger met koriander en limoen

Een groot deel van de burgers die ik bak verzin ik zelf, maar soms haal ik ook inspiratie uit kookboeken. Dat vermeld ik er altijd netjes bij (wel zo eerlijk, vind ik). De burger van vandaag komt echter niet uit een kookboek, maar is afkomstig van zo’n Allerhande-kaartje van Albert Heijn. Ik heb hem hier en daar wel iets aangepast, onder meer omdat Albert Heijn werkt met kant en klare burgers en ik vind dat je je burgers als het ook maar even kan zelf moet maken. Het resultaat is in ieder geval een prima burger!

Lees verder…

Recept: Zoete manchegoburger

Zoete manchegoburger

Het leuke aan het maken van burgers is dat je kunt variëren met smaken. Ik ben bijvoorbeeld dol op de combinatie van pittig en zuur, maar ook een zoete burger kan heerlijk zijn. Daarom ben ik deze week met manchego aan de slag gegaan. En met heerlijk zoet gebakken ui. Het is weer eens wat anders, maar daarom juist zo lekker!

Lees verder…

Goede Vrijdag Burgerdag – Recept: Chili Munt Burger van Emma

Chili Munt Burger van Emma

Vandaag is het Goede Vrijdag! En Vrijdag Burgerdag. Samen vormen die twee dagen Goede Vrijdag Burgerdag. De dag dat ik voortaan ieder jaar mijn site in jouw handen leg. Er is vandaag ruimte voor recepten en foto’s van de burgers van de bezoekers van de site. Emma Wijninga (die zelf een verdomd leuke blog over Berlijn heeft), stuurde een recept in voor Chili Munt Burgers. Meteen na het lezen stond hij bovenaan mijn lijstje om hem uit te proberen, dus ik weet al wat ik vanavond eet!

Lees verder…

Recept: Chicken Satay Burger

Chicken Satay Burger

Twee jaar geleden maakte ik al een keer een kipsatéburger, maar diep van binnen begon het bij mij te kriebelen om een nog betere variant te maken. Met een kipfilet in plaats van gehakt en met andere toppings. Deze week is het zover en presenteer ik met gepaste trots: de Chicken Satay Burger. Da’s zeg maar kipsatéburger op zijn Engels…

Lees verder…

Recept: McDonald’s Hamburger

Mc Donalds Hamburger

Ik ben geen groot fan van de McDonald’s en de Burger King, maar eens in de zoveel tijd heb ik plots heel veel zin om er heen te gaan. Om een kwartier later teleurgesteld weer naar buiten te lopen, want zodra ik een fastfood-burger op heb, snap ik niet waarom ik het zo graag wilde. Om er vervolgens twee maanden later weer heen te gaan…

Van één ding word ik echter wel altijd blij: de doodnormale Mc Donald’s Hamburger. De Euroknaller. De burger uit de Happy Meal. Vlees, augurkje, uitjes, saus, klef broodje. Die.

Ik besloot om eens een poging te wagen deze thuis na te maken, maar dan met beter vlees en een lekker broodje. En wonder boven wonder lukte dat gewoon! Het recept deel ik graag met je.

Lees verder…

Recept: Jamie Oliver’s American Burger

Jamie Oliver's American Burger

Alle mensen die denken dat ik een fantastische kook ben – of een ieder geval een foodie voor wie de keuken geen geheimen kent: dat valt reuze mee. Ik ben waarschijnlijk niet veel beter in koken dan de gemiddelde Nederlander. Maar ik heb met de jaren wel wat leuke technieken en smaken leren kennen door simpelweg heel veel te koken uit recepten.

Vooral Jamie Oliver heeft me veel geleerd. Ook op burgergebied. En daarom maak ik eens in de zoveel tijd een burger die hij heeft bedacht. De Insanity Burger blijft een hoogtepunt, net als Jamie’s Italian Burger of zijn Britse Burgers. Vandaag voeg ik daar de Amerikaanse variant aan toe met het recept voor Jamie Oliver’s American Burger!

Lees verder…

Recept: Tex-Mex Chicken Burger

Tex-Mex Chicken Burger

“Een kipburger graag”, zei een vriendin nadat ik haar uitnodigde om een burger te komen eten. Nu had ik al een tijdje een idee voor een burger met hele lekkere crispy bacon met een korstje. En plots bedacht ik me dat ik die prima kan veranderen in een kipburger. Samen met een supersimpel (en extreem pittig) werd de Tex-Mex Chicken Burger geboren. Het is er eentje die je gewoon moet uitproberen!

Lees verder…

Recept: De Vandaag-eten-we-kalkoen-burger

Vandaag-eten-we-kalkoen-burger

Sommige mensen vinden dat een burger enkel een burger is met een patty van gehakt. Maar in mijn ogen kun je van bijvoorbeeld een kipfilet of een kalkoenschnitzel ook een burger maken. Als je hem maar met toppings op een broodje legt. Is een hotdog dan ook een burger? Nee, dat is natuurlijk een hotdog.

Vandaag op het menu echter geen hotdog, het is immers geen Zaterdag Hotdogdag. Wel op het menu: een kalkoenschnitzel. En heel veel toppings. Op een Broodje. Een burger dus.

Lees verder…

Dit zijn de 5 beste burgerrecepten van 2016

Death by Bacon

Slecht nieuws: vandaag is de laatste Vrijdag Burgerdag van 2016… Gelukkig staan er in 2017 weer 52 Burgerdagen op de kalender! Ik heb inmiddels het eerste recept voor één van die dagen al bedacht, maar dat krijg je volgende week pas van me.

Vandaag maken we namelijk een burgerrecept van het afgelopen jaar opnieuw. En je mag zelf kiezen welke! Ik heb namelijk de 5 beste burgerrecepten van 2016 voor je verzameld.

Lees verder…

Recept: Last Christmas Burger

Over twee weken bestaat Vrijdag Burgerdag twee jaar en dat betekent dat ik inmiddels een heleboel recepten heb gemaakt. En nu komt een kleine bekentenis: het allerlastigste is om iedere keer weer met een naam te komen. Soms het simpel: als ik een burger maak met zuurkool (goed idee trouwens!), dan kan ik hem de Zuurkoolburger noemen. Maar soms ligt de naam een stuk minder voor de hand. Zoals deze week.

Ik heb een prima burger bedacht – al zeg ik het zelf – maar heb na het schrijven het recept nog een half uur naar mijn scherm zitten om een naam te verzinnen. Uiteindelijk besloot ik hem een Kerst-thema te geven. De kleuren rood en groen komen er in terug en heel stiekem vind ik hem prima geschikt voor een kerstdiner. Bij deze presenteer ik dan ook: de Last Christmas Burger.

Lees verder…

Oudere Artikelen »