Als bijgerecht bij een burger maak ik het liefst een salade of iets wat een half uurtje de oven in moet. Simpele reden: dan kan ik me tijdens het bakken van de burger volledig op de burger concentreren. Daarom is dit recept top: heerlijk gekruide aardappels en groenten die een half uur de oven in moeten.

Gratis bonustip: maak dit gerecht als bijgerecht bij deze lamsburger met gegrilde groenten. In beiden recepten gaan namelijk halve paprika’s en een halve ui, dus de combinatie is vrij praktisch. Ook qua smaak past het prima bij elkaar!

Aardappelpartjes en groenten uit de oven

Ingrediënten

  • Twee grote kruimige aardappels
  • 1/2 grote rode ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • handvol cherrytomaatjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1/2 theelepel gemalen komijn

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Snijd de paprika’s en ui in grote stukken. En gooi dit alles samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal of braadslee.
  3. Giet een beetje olie over de aardappelpartjes en groenten en schep de verschillende kruiden erbij. Voor de smaak mag er ook nog wat zout en peper bij. Vervolgens goed door elkaar mengen. Ga niet moeilijk lopen doen met een lepel, maar gebruik hiervoor gewoon je handen.
  4. Schuif de schaal in de oven en zet een timer op 30 minuten. Na ruim een kwartier kun je de boel even opscheppen (dit keer niet met je handen) voor het beste resultaat.

Klaar om de oven in te gaan