Het liefst eet ik mijn burger met frietjes erbij, maar regelmatig kies ik – verstandig als ik ben – toch maar voor een gezond bijgerecht. Bijvoorbeeld een lekkere salade of deze heerlijke broccoli. Het idee is supersimpel: in plaats van de broccoli te koken, bak je hem met wat knoflook.
Het recept wordt stiekem nog lekkerder (maar ook een stuk minder gezond) als je achteraf wat kruidenboter over de broccoli laat smelten…
Roergebakken broccoli met knoflook
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 2 teentjes knoflook
- gemalen chilipeper
- Snijd de roosjes van de brocoli af en was ze in een vergiet onder de kraan. Als er hele grote roosjes bij zitten kun je die eventueel halveren.
- Pel de knoflookteentjes en snijd er hele dunne plakjes van.
- Zet een wok of hapjespan op hoog vuur en doe wat rijstolie of zonnebloemolie in de pan.
- Gooi de broccoli in de pan en schep regelmatig om.
- Na drie minuten gooi je de knoflookschijfjes erbij en wok je die mee. Voeg wat gemalen chilipeper en een beetje zout toe.
- Na weer drie minuten bakken is de brocolli klaar.
Eén reactie
broccoli is vies