Artikelen in "Burgerrecepten" categorie

Recept: Credible Burger

Credible Burger

De afgelopen weken is er veel aandacht voor de Incredible Burger: een vegetarische burger die qua structuur en sappigheid niet onder doet aan echt vlees. Uiteraard kon ik er niet omheen om hem meteen te proberen en ik kan niet anders zeggen dan: “The rumours are true”. In principe zou je bij bijna ieder recept dat op Vrijdag Burgerdag staat het vlees door een Incredible Burger kunnen vervangen, maar ik heb uiteraard ook een speciaal recept bedacht met de de Incredible Burger in de hoofdrol.

Lees verder…

Recept: Vegagaburger

Vegagaburger

Voor een echte Vrijdag Burgerdag heb je geen vlees nodig. Zeker nu je tegenwoordig bij de supermarkt een hele goede vegaburger kunt kopen met de structuur van vlees. De Verse plantaardige burgers die je nodig hebt, kun je kopen bij de Albert Heijn, maar ook het vegamark Vivera maakt ze.

Lees verder…

Recept: Citroen-muntburger

citroen-muntburger

Daar is hij dan: het eerste burgerrecept van 2019. Een heerlijke citroen-muntburger van kip. Een heel verrassende, eigen smaak!

Lees verder…

Dit zijn de 5 beste burgerrecepten van 2018

Krokante kipburger met satésaus

Vandaag is alweer de laatste Vrijdag Burgerdag van 2018. In 2019 breng ik je uiteraard weer een heleboel nieuwe burgerrecepten, maar voor het zover is, blik ik met je terug op het burgerjaar 2018. En dat doe ik met een recept. Of eigenlijk met vijf recepten. Ik heb de lekkerste burgers uitgezocht die ik dit jaar heb gedeeld op Vrijdag Burgerdag. Je mag zelf kiezen welke je vanavond gaat maken.

Lees verder…

Recept: Kipshoarmaburger

Kipshoarmaburger

Shoarma. Chili. Kip. En dat op in burgervorm. Volgens mij hoef ik eigenlijk niet meer te zeggen. Dit is echt een topburger, dus probeer hem gewoon!

Lees verder…

Recept: Smoke & Spice Burger

Smoke & Spice Burger

Hoe meer recepten ik maak voor Vrijdag Burgerdag, hoe lastiger het is om een naam te verzinnen voor iedere burger. Alle standaardnamen voor de verschillende smaakvariaties heb ik eigenlijk al opgebruikt. Ik had dit recept dan ook bijna ‘gewoon lekkere burger’ genoemd, maar kon net op tijd wat beters verzinnen…

Lees verder…

Recept: Zoete Tomatenburger

Zoete tomatenburger

Regelmatig krijg ik de vraag van vegetariërs of ik vaker een recept voor een vegaburger wil delen. U vraagt, wij draaien. Dus bij dezen! In dit geval is het een snel recept waarbij je de vegaburger gewoon in de supermarkt kunt halen. Zelfs de saus zit er al bij. Niet echt culinair verantwoord, maar toch erg lekker!

Lees verder…

Vrijdag Cheeseburgerdag: Dit zijn de 4 lekkerste burgerrecepten met kaas

Chili Cheeseburger

Ik ken mensen die vinden een hamburger pas een hamburger als er kaas op zit. Daar ben ik niet mee eens, maar het is wel een heel lekkere topping voor veel burgers. Helemaal als je niet gaat voor cheddar of smeltkaas, maar voor bijvoorbeeld oude kaas of manchego. Ik heb deze week vier burgers uitgezocht waarin kaas een speciale rol speelt. Je mag uiteraard zelf uitkiezen welke je gaat maken.

Lees verder…

Recept: Joppieburger

Joppieburger

Sommige mensen zijn dol op joppiesaus, maar wat veel mensen niet weten is dat je deze saus vrij makkelijk zelf kan maken. Voor deze burger gaan we dat doen. Daarnaast gebruiken we zoetzure komkommer als topping. Het recept daarvan heb ik eerder al met je gedeeld.

Lees verder…

Recept: Krokante kipburger met satésaus

Krokante kipburger met satésaus

Vorige week deelde ik een recept met je voor homemade chilisaus. Ik hoop dat je deze hebt gemaakt, want vandaag heb je hem nodig! Hij zit namelijk op deze onderstaande kipburger. Een superlekker recept met twee sauzen en een zelfgemaakte, extreem krokante kipburger.

Lees verder…

Oudere Artikelen »