De grootste nachtmerrie van een burgerblogger is dat er bij het bereiden van een burger iets misgaat waardoor hij niet meer op de foto kan. Bij het maken van deze burger kwam die nachtmerrie uit. Bij het in de pan leggen van de burgers bleef er eentje aan de pan plakken en viel hij helemaal uit elkaar. Gelukkig was de tweede nog wel heel en die je hiernaast op de foto.

Deze Duivelse kipburger is pittig dankzij de rode peper en de harissa, maar tegelijkertijd fris door de komkommer en de citroen en kruidig door de oregano en peterselie. Een ware smaaksensatie, die je echt moet ervaren!

Voor je aan de slag gaat: er staat een lastig ingrediënt op de lijst en dat is gekonfijte citroenschil. Dit kun je zelf maken, maar da’s veel gedoe voor twee burgers. Het is ook te koop: Dr. Oetker maakt het onder de naam citroenrasp. Het staat in de supermarkt bij de bakproducten (naast het cakemeel zeg maar).

Duivelse kipburger

Ingrediënten

 • 300 gram ongekruid kipgehakt (dit kun je zelf draaien van kipdijfilet)
 • 1 rode peper
 • 2 tenen knoflook
 • 1 eetlepel gekonfijte citroenschil (citroenrasp van Dr. Oetker)
 • 1/4 komkommer
 • 1 theelepel olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap
 • 10 takjes oregano
 • 2 takjes peterselie
 • 50 gram mayonaise
 • 10 gram harrisapasta

Bereiding

 1. Het handigste is om eerst de komkommersalsa te maken. Schil hiervoor de komkommer, snijd hem over de lengte twee keer door en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Vervolgens snijd je de komkommer in reepjes en doe je die in een schaaltje.
 2. Snijd de rode peper fijn en doe de helft er van bij de komkommer. Snijd de knoflook fijn en doe 3/4 hiervan bij de komkommer. Tot slot mag je ook nog even losgaan op de peterselie en als die fijngehakt is mag hij ook bij de komkommer.
 3. Voeg het citroensap toe, de olijfolie en een beetje zout. Vervolgens roer je alles goed in elkaar en zet je het in de koelkast.
 4. Het allermakkelijkste van dit recept is het maken van de saus. Hiervoor meng je harissa door de mayonaise. That’s all!
 5. En dan het belangrijkste: de burgers. Snijd de oregano fijn en doe die samen met de rode peper en knoflook die je nog over had in een grote schaal bij het kipgehakt. Voeg de gekonfijte citroenschil en een beetje zout en peper toe en meng alles door elkaar. Vervolgens maak je met een kookring twee burgers van het gehakt.
 6. Baktijd! Zet een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur. Als hij heet is, snijd de je broodjes open en gril je snijvlakken een minuutje.
 7. Veeg vervolgens de kruimels uit de pan en gril de burgers in 3 tot 4 minuten per kant. Het is belangrijk dat de burgers door en door gaar worden.
 8. De burgers bouwen is supersimpel: leg het vlees op het broodje, schep daar de saus op en vervolgens een flinke hoeveelheid van de komkommersalsa. Schenk een glas water in om je mond te blussen en geniet.

Duivelse kipburger

Dit recept is van de Burgermeester en is in andere bewoordingen te vinden in hun boek ‘Burgermeester Kookboek‘.