Toen ik laatst in de Albert Heijn was, zag ik in de koeling Holland Master Chili kaas liggen. En op dat moment vormde zich in mijn hoofd het recept voor een burger met deze kaas. Een chili-cheeseburger! Het lekkere aan deze burger is niet alleen deze kaas, maar ook de pittige ketchup en de heerlijke, zelfgemaakte gefrituurde uienring. Maak hem vanavond maar gewoon en ik beloof dat je er geen spijt van krijgt.

Chili-cheeseburger

Ingrediƫnten

  • 300 gram versgedraaid rundergehakt
  • 2 mooie burgerbroodjes
  • 1 witte ui
  • 1 ei
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 50 ml melk
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 80 gram chili kaas in plakjes
  • 4 eetlepels chili ketchup
  • handvol fijngesneden ijsbergsla

Bereiding

  1. Niet gezond, maar wel fucking lekker: de burger heeft gefrituurde uienringen als topping. Hiervoor klop je een ei los in een schaaltje en giet je vervolgens de helft weg. Een beetje zonde, maar we hebben maar een half ei nodig. Vervolgens meng je hier de bloem door tot een dik papje. Maak dit al dunner door al roerend de melk toe te voegen. Voeg nog een beetje zout toe en klaar is het beslag.
  2. Vervolgens snijd je de ui in plakken en druk je de ringen uit elkaar. Die ringen meng je door het beslag.
  3. We gaan ze frituren in een frituurpan op 170 graden of in een pan met een dikke bodem met zonnebloemolie (gebruik een thermometer om te voorkomen dat het vet te heet wordt). Gooi steeds enkele uienringen in het vet en frituur ze 1-2 minuten. Even omdraaien om ze mooi egaal bruin te krijgen. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje en strooi er wat paprikapoeder overheen.
  4. De burgers zelf zijn lekker simpel. Meng een beetje zout en peper door het rundergehakt en maak hier met behulp van een kookring twee mooie burgers van.
  5. Zet een koekenpan op hoog vuur en gril hierin de snijvlakken van de broodjes. Niet vergeten de broodjes eerst open te snijden natuurlijk!
  6. Veeg de kruimels uit de pan en bak hierin de burgers 3 minuten per kant. Vervolgens leg je de kaas op de burgers en dek je de burgers af met een metalen kom of anders een deksel. Zo kan de kaas mooi smelten.
  7. De burger bouw je door te beginnen met de sla, dan de burger met kaas, dan de uienringen (lekker veel!) en dan de chili ketchup.