Ik ben dol op chorizo. En misschien is dat ook wel een beetje te merken, want ik heb al twee keer een recept met chorizo gemaakt: de Tasty Burger en de Spaanse chorizoburger van kalkoen. En vandaag is het tijd voor nummer 3: de Chorizo Deluxe Burger. Supersimpel om te maken, maar desondanks overheerlijk. Het enige is dat je jezelf bij het bakken moet inhouden dat je niet alle chorizo opsnoept.
Chorizo Deluxe Burger
Ingrediënten
- 250 gram versgedraaid rundergehakt
- 75 gram chorizo
- 2 mooie hamburgerbroodjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 tomaat
- 1 ui
- handvol rucola
Bereiding
- De burger bestaat uiteindelijk uit het vlees, een lekkere compote en rucola. Die compote gaan we alvast maken, want die moet even pruttelen. Snijd de tomaat in blokjes en de versnipper de ui. Zet een koekenpan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Bak hierin de tomaat en ui met een theelepel paprikapoeder en laat op laag vuur een kwartiertje pruttelen.
- Snijd de chorizo in klein stukjes en meng dat door het rundvlees. Maak er met behulp van een kookring twee mooie burgers van en bestrooi die met een klein beetje zout.
- Snij de broodjes open en gril de snijvlakken in een hete koekenpan. Veeg vervolgens de kruimels uit de pan, want de burgers moet in dezelfde pan worden gebakken.
- Bak de burgers op hoog vuur 3 minuten per kant.
- Smeer de compote op alle snijvlakken van de broodjes. Leg de burgers op de onderste helft, rucola erop en dan de bovenkant van het broodje. Geniet!
Dit recept is oorspronkelijk afkomstig uit het burgerkookboek ‘Hamburgers de luxe‘.
Eén reactie
Oh dat klinkt bijzonder goed! Dit recept ga ik even opslaan 🙂