Daar is hij dan: het eerste burgerrecept van 2019. Een heerlijke citroen-muntburger van kip. Een heel verrassende, eigen smaak!

Citroen-muntburger

Ingrediënten

  • 600 gram (versgedraaid) kipgehakt
  • 4 lekkere verse burgerbroodjes
  • handje romainesla
  • 2 eetlepels pittige knoflookmayo
  • 2 eetlepels citroenmayo
  • 1 theelepel suiker
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 4 takjes munt

Bereiding

  1. Om te beginnen gaan we de burgers zelf maken. Versnipper een halve ui en hak de blaadjes munt fijn. Doe deze in een kom bij het gehakt. Rasp er de schil van een citroen bij en knijp het sap uit in de kom. Voeg vervolgens een ei toe en meng goed door elkaar.
  2. Met behulp van een kookring kun je hier vervolgens burger van maken. Bestrooi de burger aan de buitenkant met zout. Bij voorkeur maak je de burgers op stukjes bakpapier, dan kun je ze makkelijk in de pan krijgen.
  3. Snijd de rest van de ui in reepjes. Zet een kleine koekenpan op laag vuur en smelt hierin wat boter. Bak hierin de ui heel langzaam.
  4. Zet een grote koekenpan op hoog vuur. Als hij heet is, kun je de broodjes open snijden en de snijvlakken hierin grillen. Met wat gesmolten boter maak je ze nog lekkerder!
  5. Maak de pan schoon met wat keukenpapier en zet hem weer op het vuur. Bak de burgers drie minuten per kant en zorg dat ze goed gaar zijn.
  6. Ondertussen doe je een theelepel suiker bij de ui en laat je dit voorzichtig karameliseren. Pas op dat de de boel niet verbrand.
  7. Bouw de burger door te beginnen met citroenmayonaise en sla, dan het vlees, dan de ui en dan de pittige knoflook mayonaise. Geniet!