De afgelopen weken is er veel aandacht voor de Incredible Burger: een vegetarische burger die qua structuur en sappigheid niet onder doet aan echt vlees. Uiteraard kon ik er niet omheen om hem meteen te proberen en ik kan niet anders zeggen dan: “The rumours are true”. In principe zou je bij bijna ieder recept dat op Vrijdag Burgerdag staat het vlees door een Incredible Burger kunnen vervangen, maar ik heb uiteraard ook een speciaal recept bedacht met de de Incredible Burger in de hoofdrol.

Credible Burger

Ingrediënten

  • 2 Incredible Burger
  • 2 verse burgerbroodjes
  • 40 gram oude kaas
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • handje fijngesneden romaine sla
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 theelepel Worcestershire saus
  • 1/2 theelepel tabasco
  • 1 theelepel suiker

Bereiding

  1. Zullen we beginnen met het bereiden van de groente? Nee? We doen het toch! Snijd de paprika in brede repen en de ui in ringen. Zet een grote en kleine koekenpan op hoog vuur. Leg de paprika, besprenkeld met wat olijfolie, in de grote en de ui met een scheutje in de kleine. De paprika moet je lekker laten grillen, terwijl je de het vuur onder de ui na een paar minuutjes aanbakken, laag moet draaien. Blijf regelmatig roeren in de ui.
  2. Schaaf plakjes van de oude kaas en breek deze in stukjes; je kunt ook voorgesneden plakken gebruiken natuurlijk. Leg dit apart.
  3. Meng in een kom de helft van de ketchup met de mayonaise, Worcestershire saus en tabasco. Roer hier vervolgens de sla doorheen.
  4. Als de paprika lekker zacht is, kun je hem uit de pan halen en apart leggen. Laat de pan wel gewoon op hoog vuur staan. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken even kort in de pan. Veeg vervolgens even de kruimels uit de pan met een stukje papier.
  5. Tijd om de grote koekenpan nog een keer te gebruiken, dit keer voor het echte werk. Doe een heel klein beetje olie in de pan en bak de burger hierin. Je moet ze officieel wat langer bakken dan vlees, maar in mijn ervaring is vier minuten per kant goed. Let op dat ze niet zwart worden! Het is trouwens normaal dat er wat rood vocht op de burger komt te liggen tijdens het bakken, net als bij vlees (wat best wel knap is van de makers, maar dat terzijde)
  6. Ondertussen voeg je de suiker en wat zout toe aan de ui. Ook hier opletten dat de boel niet verbrand.
  7. De burger bouw je als volgt op: sla met saus, Incredible-ding, paprika, ui, kaas, ketchup. Geniet!