Toen ik laatst bij een andere slager kwam dan normaal, viel mij direct de rijpingskast in zijn zaak op. Deze slager verkocht dry-aged rundvlees, interessant! Sterker nog: hij verkocht kant-en-klare dry-aged burgers. Een mooie aanleiding om een recept te bedenken waarin dit heerlijke vlees goed tot zijn recht komt.

Het is dan ook een simpele burger met een subtiel sausje met een heel klein beetje pit en panchetta als alternatief voor bacon. Het enige lastige is dat je een dry-aged burger moet zien te vinden (of zelf een burger zou moeten maken van dry aged vlees). Een kleine uitdaging dus, maar het is de moeite waard!

Dry-aged burger

Ingrediƫnten

  • 2 dry-aged burgers
  • 2 burgerbroodjes
  • 4 plakjes pancetta
  • Enkele blaadjesĀ romaine sla/bindsla
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup

Bereiding

  1. Versnipper de rode ui, hoe fijner hoe beter. Meng de snippers, de mayonaise en de ketchup door elkaar tot een oranje sausje.
  2. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken kort in een zo heet mogelijke koekenpan.
  3. Veeg de kruimels uit de plan en leg vervolgens de pancetta erin. Bak deze tot deze lekker krokant is en leg hem vervolgens apart.
  4. Maak met een stuk keukenpapier de pan schoon en zet hem weer op hoog vuur. Als hij goed heet is, leg je de burgers erin. Bak deze 1,5 minuut per kant. Ondertussen snijd je de tomaat in plakjes.
  5. Bouw de burger: sla en tomaat op het broodje, burger erop, lekker veel saus en tot slot de pancetta.
  6. Geniet.