Soms heb ik niet gewoon zin in een burger, maar in een lekkere, veel te grote, ongezonde burger. Zo ook deze week. Gelukkig had ik dit recept nog op mijn lijstje staan om een keer te proberen. En ik kan je vertellen: hij is zeker de moeite waard! Maak de Dubbeldekker Burger met homemade barbecuesaus in plaats van saus uit de fabriek voor het lekkerste resultaat.
Dubbeldekker
Ingrediënten
- 400 gram versgedraaid rundergehakt
- 2 lekkere witte broodjes
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel tabasco
- 1/2 theelepel worcestershire sauce
- 1/2 eetlepel mosterd
- snufje cayennepeper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ei
- wat paneermeel
- 4 plakjes cheddar
- enkele bladen ijsbergsla
- 1 tomaat
- 8 schijfjes augurk
- 4 eetlepels barbecuesaus
Bereiding
- Snijd de ui doormidden. De ene helft snijd je in ringen en houd je apart. De rest versnipper je. Snijd ook het teentje knoflook fijn.
- Doe het gehakt in een kom. Doe er ei, gesnipperde ui, knoflook, tabasco, worcestershire sauce, mosterd, cayennepeper en olijfolie bij. Meng door elkaar en voeg daarbij steeds een beetje paneermeel toe tot je een mooie stevige massa hebt. Maak hier vier burgers van met behulp van een kookring. Dek ze af met plastic folie en zet ze in de koelkast.
- Snijd de tomaat in plakjes. En mocht de augurk nog niet gesneden zijn, kun je die ook meteen snijden.
- Zet een sauspannetje op een laag vuurtje en smelt hierin een klontje boter. Doe de uienringen hierin en doe een deksel op de pan. Laat de uien lekker stoven.
- Zet een grote koekenpan op hoog vuur. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken kort in de koekenpan.
- Veeg de kruimels uit de pan en zet hem weer op het vuur. Bak de burgers 3 minuten en draai ze vervolgens om. Na 2 minuten leg je de plakjes cheddar op de burgers en dek je de boel af met een metalen kom of deksel. Laat nog een minuutje bakken terwijl de kaas mooi smelt.
- Bouw de burger door op ieder broodje een burger te leggen. Leg daarop een blaadje sla, plak tomaat, twee schijfjes augurk en wat ui. Leg daarop weer een burger met de rest van de toppings. Gooi er flink wat barbecuesaus op en dek af met de andere helft van het broodje. Prik er een satéprikker in om te voorkomen dat hij instort bij het serveren.
- Vergeet de servetjes niet bij het serveren. Die ga je nodig hebben…
Dit recept is afkomstig uit het kookboek van De Burgerij.
Laat een reactie achter