Als je mij vraagt naar mijn favoriete soort vlees voor een burger, dan kies ik toch voor een klassieker van rundvlees. Maar kip is meer dan prima voor de nodige afwisseling. Niet voor niets deelde ik al heel wat recepten voor kipburgers op de site. Maar een dubbele kipburger miste nog. Zonde, want dubbele burgers zijn fantastisch! Ze zorgen voor meer troep bij het eten en vooral voor meer smaak. Daarom hierbij een recept voor een dubbeldikke kipburger. Maak jij hem vanavond?

Dubbeldikke kipburger

Ingrediënten

  • 2 lekkere verse burgerbroodjes
  • 2 kipfilets van 150 gram
  • 100 gram echte cheddar in plakjes
  • 2 dikke plakken bacon
  • handje vol fijngesneden ijsbergsla
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 2 volle eetlepels tomatenketchup
  • 2 volle theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper

Bereiding

  1. Verhit de oven op 220 graden. Snijd ondertussen de paprika in lange brede repen. Deze moeten een half uurtje grillen in de oven.
  2. Leg de kipfilets op een vel bakpapier en bestrooi ze met zout, paprikapoeder en cayennepeper. Vervolgens vouw je het bakpapier dicht en sla je de kipfilets plat met een vleeshamer of deegroller. Snijd de filet vervolgens in tweeën zodat ze mooi op het broodje passen.
  3. Zet een kleine koekenpan op het vuur en bak hierin de bacon mooi bruin.
  4. In een grote koekenpan op hoog vuur gril je de snijvlakken van de broodjes nadat je die hebt opengesneden.
  5. Vervolgens veeg je de de kruimels uit de pan en doe je er een klein beetje olie in. Tijd om de kipburgers te bakken! Als ze goed dun zijn, bak je ze gaar 3 in minuten per kant.
  6. Leg op het einde de cheddar op de kip en dek af met een metalen kom of deksel om de kaas te laten smelten.
  7. De burger bouw je als volgt op: sla, kip met kaas, bacon, kip met kaas, gegrilde paprika, ketchup.