Vandaag een beetje een raar recept, wat zelfs een beetje tegen de principes van dit blog in gaat: we gaan namelijk een burger maken van kant- en klare burgers. Waarom? Omdat sommige mensen niet zoveel kookervaring hebben en vroegen om een makkelijk recept, maar ook vooral omdat je soms gewoon geen tijd hebt voor al het gedoe wat er bij het maken van een heerlijk gourmetburger komt kijken. Dus vandaag: een recept voor een fastfood burger. De McDonalds bij je thuis zeg maar!

Belangrijk is dat je voor dit recept van die dunne verse grillburgers koopt, niet die dikkere “gewone” hamburgers die vaak bij de supermarkt liggen. Sommige slagers hebben ook hele dunne burgers en die zijn over het algemeen nog van een iets hogere kwaliteit dan degene die je in de supermarkt vindt. Het belangrijkste is: ze moeten dun zijn, echt dun.

Anyway: over naar het recept, we hebben maar 10 minuten, dus geen tijd te verliezen!

Ingrediënten

  • 2 dunne grillburgers
  • 1 hamburgerbroodje
  • 2 plakjes smeltkaas met cheddar
  • 2 plakjes tomaat
  • enkele plakjes augurk
  • handje fijngesneden ijsbergsla
  • 1/4 zoete ui
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel ketchup

Bereiding

  1. Omdat de burger in tien minuten klaar moet zijn, moeten we wel een beetje multitasken. Dus begin met de pan op hoog vuur te zetten en leg ondertussen alle ingrediënten klaar.
  2. Snijd het broodje open en leg de tweehelften met de snijvlakken naar beneden in de hete pannen om even 30 seconden tot een minuut te grillen. Snijd ondertussen de ui in dunne reepjes.
  3. Als het broodje mooi gegrild is haal je hem uit de pan en veeg je de kruimels uit de pan. Zet hem weer terug op het hoge vuur en leg de hamburgers er in.
  4. Smeer ondertussen de mosterd op het snijvlak van de bovenste helft van het broodje.
  5. Keer na twee minuten de burgers om en leg direct op beide burgers een plakje kaas.
  6. Leg, terwijl de burgers nog twee minuten bakken, de helft van de sla en de helft van de ui op de onderste helft. Gooi er de helft van de mayonaise op en leg daar de plak tomaat op.
  7. Na in totaal 4 minuten bakken zijn de burgers klaar. Draai het gas uit en leg één burger met kaas op de tomaat.
  8. Op die burger leg je de rest van de sla, ui en mayonaise. Vervolgens gaat de tweede burger met kaas daar weer bovenop.
  9. Tot slot leg je de augurk en de ketchup bovenop, voordat je de burger netjes afdekt met de bovenste helft van het broodje.
  10. Stop de tijd!