Ik zal het maar gewoon toegeven: ik ben dol op de patatas bravas dip die je bij Oil & Vinegar kunt kopen. Ik gebruik hem normaal braaf voor bij gebakken aardappels (daar is hij voor bedoeld), maar het leek mij ook de perfecte saus voor op een burger. Dus bedacht ik deze burger.

En ik heb in het recept meteen een ander ideetje wat ik had gebruikt: kruidenboter op het broodje smeren voor je het grilt. Beide ideeën bleken stiekem best wel heel goed (al zeg ik het zelf) en de zongedroogde tomaatjes maken het helemaal af.

Recept: Fiestaburger

Ingrediënten

 • 300 gram runderriblap of sucadelap
 • 2 lekkere burgerbroodjes
 • een beetje kruidenboter
 • handje vol sla (bijv. ijsbergsla)
 • 4 zongedroogde tomaatjes
 • 1/2 rode ui
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 1 eeltepel Oil & Vinegar patatas bravas dip

Bereiding

 1. Snijd het rundvlees in stukken en draai er met een gehaktmolen gehakt van. Je kunt eventueel ook voorgedraaid gehakt halen bij je slager, maar vers blijft het lekkerst. Doe een beetje zout en peper door het vlees en maak er met een kookring twee mooie burgers van.
 2. Doe de patatas bravas dip in een kommetje en giet er een klein beetje kokend water. Roer even door zodat er een rood prutje ontstaat.
 3. Snijd de rode ui in ringen of reepjes en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
 4. Snij de broodjes door en smeer een beetje kruidenboter op de snijvlakken. Leg ze vervolgens kort in een hete koekenpan met de boter naar beneden. Heel kort, want de boter verbrand vrij snel.
 5. Veeg de pan schoon en zet hem terug op hoog vuur. Giet een beetje olie in een hoekje. Bak hierin de ui.
 6. Leg na twee minuten de burgers in de pan. Die moeten drie minuten per kant bakken en ondertussen moet je soms ook even de uit omscheppen. Meng ondertussen ook nog even de mayonaise door het patatas bravas dip-prutje.
 7. Bouw de burger volgens het nu volgende bouw voorschrift (afwijken van het bouwvoorschrift kan ernstig letstel tot gevolg hebben): broodje, sla, ui, tomaatjes, burger, saus, nog meer saus, broodje.