Ananas is een perfecte topping voor een burger. Dat komt door de vorm en door de zoete smaak. Al moet je hem wel combineren met de juiste andere toppings, anders kan het ronduit smerig zijn. Ga daarom niet zelf plakken ananas op een willekeurige burger gooien, maar bak gewoon deze Hawaïburger.
De smaken van pittige jalapeños en zoute kaas zorgen voor een heerlijke aanvulling op de zoete ananas. De ketchup maakt het helemaal af!
Hawaïburger
Ingrediënten
- 300 gram versgedraaid rundergehakt (van sucade- of riblappen)
- 2 Italiaanse bollen
- 2 plakken verse ananas
- 50 gram oude kaas
- 3 eetlepels ketchup
- 6 schijfjes ingemaakte jalapeños
- enkele blaadjes sla
- paar takjes verse peterselie
- Begin met het draaien van het gehakt en het schillen van de ananas als je dat nog niet hebt gedaan.
- Snijd de peterselie fijn en meng hem door het gehakt samen met een flinke snuf zout en wat peper. Druk er vervolgens met behulp van een kookring twee mooie burgers van.
- Zet een koekenpan op hoog vuur. Als hij heet is snijd je de broodjes open en gril je de snijvlakken gedurende een halve minuut.
- Veeg de kruimels uit de pan en zet hem terug op het vuur. Leg de burgers erin om ze drie minuten per kant te bakken.
- Rasp de kaas met een grove rasp. Als je na 3 minuten de burgers omdraait leg je de kaas op de burgers.
- Ondertussen zet je een nog een koekenpan op hoog vuur en bak je schijven ananas een minuut per kant.
- Bouw burger: broodje, sla, ananas, burger met kaas, jalapeños, ketchup, broodje.
- Doe je lelijkste Hawaïblousje aan en geniet!
Laat een reactie achter