Je kunt het maken van een burger zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Als je zelf broodjes en sauzen maakt en zelf je gehakt draait, krijg je de lekkerste burgers, maar ben je ook flink wat tijd en energie kwijt. Gelukkig zijn er ook extreem simpele recepten waar je in een kwartiertje mee klaar bent. Zoals deze Kip Tandoori Burger.

De burger bestaat uit een dunne malse kipfilet in tandoorisaus. Mangochutney en een yoghurt-muntsausjes zorgen voor een rijke smaak. That’s all! Ondanks dat hij supersimpel is, smaakt hij heerlijk.

Kip Tandoori Burger

Ingrediënten

 • 2 kleine kipfilets van 100-150 gram
 • 2 burgerbroodjes
 • 100 gram tandoorisaus
 • 3 eetlepels Griekse yoghurt
 • takje verse munt
 • 2 eetlepels mangochutney

Bereiding

 1. Haal de blaadjes munt van het takje en hak ze fijn. Roer de munt vervolgens door de yoghurt voor een supersimpel en heerlijk fris sausje.
 2. Strooi een beetje zout en peper op de kipfilets en sla ze plat. Dit doe je door ze tussen huishoudfolie of bakpapier te leggen en er vervolgens met een speciale vleeshamer, een deegroller of een kleine koekenpan op te slaan.
 3. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur en snijd de broodjes open. Gril vervolgens de snijvlakken even kort in de pan.
 4. Veeg de kruimels uit de pan met een stukje keukenpapier en doe wat olie in de pan. Bij voorkeur arachideolie of rijstolie; zonnebloemolie kan ook.
 5. Bak de kipfilets zo’n 2 minuten per kant en doe vervolgens de tandoorisaus in de pan. Draai het vuur laag en laat de kipfilets lekker pruttelen in de saus. Draai ze regelmatig op. Na een paar minuutjes zijn ze klaar.
 6. Smeer de yoghurt-muntsaus op de bovenkant van het broodje. Leg de kipfilets op de onderkant en schep er een lepel mangochutney bovenop. Dek af met de bovenkant van het broodje.
 7. Doe de burger op een bord, loop naar je tv, zet een Bollywoodfilm op en geniet!

De kipfilets in de pruttelende tandoorisaus

Dit recept is afkomstig uit het het kookboek Hamburgers uit het atelier van Big Fernand. Een compact boekje vol culinaire burgers; het kost je nog geen tientje.