Veel mensen onderschatten het belang van een groot broodje voor een burger. Dan zie ik mensen burgers op een kaiserbroodje stoppen. Of een extreem zacht, klef wit tien-voor-een-euro-bolletje. Nu moet iedereen het natuurlijk zelf weten, maar ik heb mijn burger het liefst op een knapperige Italiaanse bol of een echt bolletje op basis van melk en roomboter. Maar waarom niet een keer een burger op brood? Gewoon op boterhammen! Dat kan prima, bewijst deze heerlijke kipburger.

Door het gebruik van brood in plaats van een broodje is het eigenlijk een soort sandwich geworden. En doordat hij verder extreem simpel is, is hij met wat sla, komkommer en paprika supergeschikt als lunch. Maar ’s avonds met wat aardappelpartjes uit de oven erbij is hij ook top. Misschien zou je er zelfs wel mee kunnen ontbijten…

Brood snijden

Kipburger op brood

Ingrediënten

 • 300 gram kipdijfilets
 • een klein brood (ongesneden)
 • 1 krop romanasla
 • 1 komkommer
 • 1 rode paprika
 • enkele takjes tijm
 • 2 lekker volle eetlepels knoflooksaus

Bereiding

 1. Snijd van het brood vier dikke sneeën. Ze mogen echt wel 1,5 centimeter dik zijn.
 2. Snijd een paar plakjes van een paar milimeter dikte van de komkommer en een paar reepjes van de paprika. Scheur vier bladeren van de romanasla en was ze. Snijd de onderkant er af. De rest van de groente heb je niet nodig voor de burger, maar je kunt ze prima gebruiken als basis voor een lekker side salade!
 3. Snijd de kipdijfilet in stukjes en draai er met een gehaktmolen gehakt van.
 4. Rits de blaadjes van de takjes tijm bij het kipgehakt en doe er wat zout en peper bij. Meng alles goed door elkaar en maak er twee mooie, dunne burgers van met behulp van een kookring van 10-12 centimeter.
 5. Verhit een grillpan en een koekenpan met dikke bodem.
 6. Leg de burger in de koekenpan en de boterhammen in de grillpan. Draai de boterhammen na een halve minuut om en haal ze er na weer een halve minuut uit. De burgers moeten zo’n 3 minuten per kant bakken.
 7. Leg op een boterham de romana sla, de burger, de komkommer en de paprika. Kwak de knoflooksaus erop en daarop de andere boterham.
 8. Je bent nu klaar, maar omdat zeven stappen wel erg weinig is, volgen nog een paar zinloze bonusstappen.
 9. Zoals deze.
 10. En deze.
 11. Eet smakelijk!