Kip en een fris-pittige komkommersalsa zijn een perfecte combinatie, dus waarom zou je die niet combineren op een burger? Deze burger is lekker snel klaar (20 minuten), maar desondanks erg verrassend qua smaak. Ik kan er heel lang over lullen, maar je moet hem eigenlijk gewoon proberen vanavond!
Kipkipper Burger
Ingrediƫnten
- 1 flinke kipfilet van 200-250 gram
- 2 Italiaanse bollen
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode peper
- 1 bosuitje
- 1/2 limoen
- een paar blaadjes koriander
- 1 eetlepel cajunkruiden (zonder zout)
- 4 eetlepels pittige whiskey cocktailsaus
Bereiding
- We gaan komkommersalsa maken. Hiervoor rasp je de komkommer met een grove rasp en vervolgens knijp je er met je handen zoveel mogelijk vocht uit. Kleine tip: doe dat boven de gootsteen.
- Snijd de rode peper en koriander zo fijn mogelijk en de bosui in kleine ringetjes. Het kan zijn dat je een beetje veel bosui hebt, dan moet je een beetje bewaren voor een andere gelegenheid. Morgen bij je ontbijt ofzo.
- Meng deze ingrediƫnten goed door elkaar en knijp dan de limoen er bovenuit voor wat limoensap. Tot slot nog een beetje zout en peper erdoor roeren en klaar is de salsa.
- Leg de kipfilet op een stuk bakpapier of een stuk plasticfolie. Wrijf de kip in met cajunkruiden en zout en dek ook de bovenkant af met het folie of het papier. Sla de kip plat met een vleeshamer of een deegroller tot je een grote platte filet hebt van ongeveer een centimeter dik. Snijd hem zo door midden dat je twee gelijke “burgers” krijgt.
- Snijd de Italiaanse bol open en gril de snijvlakken in een koekenpan. Veeg daarna met een papiertje de kruimels uit de pan.
- Doe een beetje olie en roomboter in de pan (allebei ja!) en bak hierin de kip gaar in 3 minuten per kant.
- Smeer een flinke hoeveelheid whiskey cocktailsaus op de onderkant van het broodje. Leg daar de kip op en schep er de helft van de salsa op. Eventueel kun je ook nog een beetje saus op de bovenkant van het broodje smeren voor je hem bovenop legt.
Laat een reactie achter