Shoarma. Chili. Kip. En dat op in burgervorm. Volgens mij hoef ik eigenlijk niet meer te zeggen. Dit is echt een topburger, dus probeer hem gewoon!

Kipshoarmaburger

Ingrediƫnten

  • 300 gram versgedraaid kipgehakt
  • 2 lekkere verse burgerbroodjes
  • handje ijsbergsla
  • 2 grote plakken sambalkaas
  • 3 eetlepels knoflooksaus
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 theelepels shoarmakruiden zonder zout

Bereiding

  1. Deze burger is klaar voor je het weet, dus laten we maar snel beginnen. Meng de shoarmakruiden door het gehakt en maak er vervolgens twee burgers van met behulp van een kookring. Protip: leg twee stukje bakpapier op een plank en maak de burgers daarop. De burgers plakken namelijk vreselijk en zo kun je ze makkelijk in de pan krijgen.
  2. Zet een grote koekenpan op hoog vuur. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken, eventueel met wat boter.
  3. Veeg de pan schoon en zet hem weer op het vuur. Bestrooi de burger met zout en bak ze 3 tot 4 minuten.
  4. Draai de burger om en en leg de kaas erop. Dek af met een metalen kom of deksel om de kaas te laten smelten in een minuut op 3. Let op: het is kip, dus zorg dat het vlees net zo gaar is, als dat ik me op vrijdag voel na een week hard werken.
  5. Bouw de burger door te beginnen met knoflooksaus op het broodje, dan de sla, de burger met kaas en tot slot de chilisaus.