Zoals ik vorige week al riep: maak de barbecuesaus, want waarschijnlijk heb je hem binnenkort nodig. Deze week al zelfs! Voor deze krokante kipburger. Het is een goddelijke burger dankzij een krokant korstje van parmezaanse kaas en de fantastische barbecuesaus.
Krokante kipburger
Ingrediƫnten
- 2 kleine kipfilets van ongeveer 125 gram
- 2 lekkere burgerbroodjes
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 eetlepels bloem
- 50 gram parmezaanse kaas
- een handje sla
- een paar plakjes komkommer
- 2 plakjes tomaat
- 4 eetlepels barbecuesaus
Bereiding
- We beginnen met wat voorbereidend snijwerk. Snijd de plakjes komkommer en tomaat als je dat nog niet had gedaan. Rasp de parmezaanse kaas.
- Leg de kipfilets tussen een stuk pakpapier en sla ze plat met een vleeshamer of deegroller. Je mag best wel stevig meppen, de kip is toch al dood. Vouw het papier weer open en bestrooi de kip met cayennepeper, zout en bloem.
- Verhit een koekenpan, snijd de broodjes open en gril de snijvlakken kort.
- Veeg de pan schoon, zet hem weer op het vuur en smelt wat boter in de pan en giet er een scheutje olijfolie bij.
- Bak de kipfilet 3 minuten. Strooi vervolgens de parmezaanse kaas op de bovenkant en draai de kipfilets in een snelle beweging om. Laat nog drie minuten bakken op de kaaskant, dat gaat zorgen voor een goddelijk korstje!
- Bouw de burger: sla, komkommer, tomaat, kip, saus. Geniet!
Laat een reactie achter