Het grootste gedeelte van de recepten op Vrijdag Burgerdag is voor burgers van rundvlees, maar juist daarom zijn de burgers van ander vlees (of vegetarisch) stiekem mijn favorieten. Ze zijn uniek en afwisselend; ze zorgen ervoor dat elke vrijdag een burger eten nooit gaat vervelen. Vandaag heb ik een lamsburger voor je!

Vorig jaar had ik al de een lamsburger met gegrilde groenten voor je, een heerlijk zomerse burger. Vandaag gaan we wat internationaler met de Marokkaanse lamsburger. Op een pitabroodje, voor wat extra afwisseling.

Marokkaanse lamsburger

Ingrediënten

  • 350 gram lamsgehakt
  • 2 reuze pita’s
  • reepjes sla
  • 3 eetlepels aioli
  • 1 rode ui
  • 1/2 theelepel harissa
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes verse munt
  • mespuntje gemalen komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Bereiding

  1. Zorg dat de oven is voorverwarmd en bak daarin de pitabroodjes af. Terwijl ze in de oven liggen kun je de andere stappen doorlopen, maar vergeet niet de broodjes op tijd uit de oven te halen. Aangebrande pita’s smaken niet heel lekker…
  2. Halveer en pel de ui. Snijd de ene helft in ringen of reepjes en houdt apart. Rasp de andere helft met een grove rasp. Hak vervolgens de munt fijn.
  3. Meng het lamsvlees met de geraspte ui, de munt, de harissa, de komijn en het paprikapoeder. Pers de knoflook en voeg deze toe. Tot slot nog een beetje zout en peper erbij voordat je de boel door elkaar mengt. Maak er met behulp van een kookring met een doorsnede van 10 tot 12 centimeter twee burgers van.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de burgers in 4 minuten per kant.
  5. Snijd de pita’s ver open (maar niet helemaal). Voeg sla, uienringen en aioli toe en geniet!

Dit recept is oorspronkelijk afkomstig uit het burgerkookboek ‘Hamburgers 100 knalrecepten‘.