Hoe meer recepten ik maak voor Vrijdag Burgerdag, hoe lastiger het is om een naam te verzinnen voor iedere burger. Alle standaardnamen voor de verschillende smaakvariaties heb ik eigenlijk al opgebruikt. Ik had dit recept dan ook bijna ‘gewoon lekkere burger’ genoemd, maar kon net op tijd wat beters verzinnen…

Smoke & Spice Burger

  • Aantal personen: 2
  • Afdrukken

Ingredi├źnten

  • 300 gram versgedraaid rundergehakt
  • 2 lekkere verse burgerbroodjes
  • halve courgette
  • 1 rode ui
  • handje ijsbergsla
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 2 eetlepels mayonaise met knoflook en peper
  • 2 eetlepels ketchup

Bereiding

  1. Laten we maar gewoon beginnen met het maken van de burgers. Vorm twee mooie ronde burgers van het gehakt met behulp van een kookring van twaalf centimeter. Bestrooi deze aan beide kanten met zout en zet even weg in de koelkast.
  2. Snijd de halve courgette over de lengte in lange plakken van een halve centimeter dik. Besprenkel met wat olijfolie en peper en gril de pakken in een kleine koekenpan op hoog vuur. Als ze lekker donker en zacht zijn, zijn ze klaar en kun je ze apart leggen.
  3. Snij een ui in ringen en bak deze in wat olie in dezelfde koekenpan. Eerst op hoog vuur aanbakken en het vuur dan laag draaien.
  4. Ondertussen snijd je de broodjes open en gril je snijvlakken in een grote hete koekenpan. Voor het beste resultaat eerst wat boter in de pan smelten (niet gezond, wel fucking lekker).
  5. Veeg daarna de pan weer schoon en zet hem weer op hoog vuur. Leg de burgers hierin.
  6. Terwijl je de burgers drie minuten per kant laat bakken, roer je de cajunkruiden door de ui en bak je die nog even verder aan.
  7. Bouw de burger als volgt op: mayonaise, sla, vlees, courgette, ui, ketchup. Wil je het andersom doen, vind ik het trouwens ook prima, zolang de broodje maar de boven- en onderkant vormen…