Ik zou een fantastisch lange inleiding over deze burger kunnen schrijven, maar dat doe ik niet. Je moet hem gewoon proberen, want hij is goddelijk. Een kruidige burger met tijm, gesmolten cheddar, krokant-gebakken chorizo en heerlijke tomatenrelish. Dit is een feestje!

Tasty Burger

Ingrediënten

  • 300 gram versgedraaid rundergehakt
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 goede burgerbroodjes
  • 2 tomaten
  • blokje gember van 2x1x1 cm
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram suiker
  • 1 volle eetlepel azijn
  • 8 plakjes chorizo van 2 mm (van een Stegeman-worst)
  • 2 plakjes echte cheddar
  • 4 bladeren kropsla
  • 1 eetlepel mayonaise

Bereiding

  1. We beginnen met het maken van de tomatenrelish die bovenop de burgers gaat. Snijd hiervoor de gember en de knoflook zo fijn mogelijk. De tomaten mogen in parten.
  2. Doe de knoflook, gember, tomaten, suiker en azijn samen in een sauspannetje. Breng rustig aan de kook, terwijl je regelmatig roert. Het moet vervolgens nog minstens 20 minuten koken, terwijl je er regelmatig doorheen roert.
  3. Ondertussen ga je de burgers maken. Meng zout, peper en de tijm (alleen de blaadjes) door het gehakt en maak er vervolgens twee mooie burgers van met behulp van een kookring van 10 tot 12 centimeter.
  4. Zet twee koekenpannen op hoog vuur. Leg in de ene pan de plakjes chorizo en bak die allebei een minuut per kant. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken even kort in de andere pan.
  5. Veeg de andere pan schoon. En bak hierin vervolgens de burgers twee tot drie minuten per kant. Leg vervolgens de kaas op de burgers en dek even af met een metalen kom of deksel om de cheddar te laten smelten.
  6. Tijd om de burgers te bouwen: smeer een beetje mayonaise op de onderkant van het broodje, leg hierop de sla, de burger met kaas, de chorizo en schep daarop heel veel tomatenrelish. Nu hoeft alleen de bovenkant van het broodje er nog op en je bent klaar.