Soms kan een vrij simpele burger toch heel verrassend van smaak zijn. Deze teriyakiburger is daar een voorbeeld van. Door casavekroepoek en teriyakisaus te gebruiken, creëer je snel een unieke smaak en structuur! En het allerfijnste is misschien wel dat je kunt snoepen tijdens het koken. Dat heb ik in ieder geval 20 minuten lang gedaan…
Recept: Teriyaki Burger
Ingrediënten
- 250 gram versgedraaid rundergehakt
- 2 bruine broodjes
- 1/2 komkommer
- 1 bosuitje
- 150 gram winterpeen
- stukje gember van 1 centimeter
- 50 ml teriyaki (wok)saus
- 25 gram casavekroepoek
Bereiding
- We beginnen met het nodig snijwerk. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de komkommer in plakjes. De winterpeen schil je en vervolgens rasp je hem met een grove rasp. De gember rasp je fijn.
- Meng de wortel met de helft van de bosui en de helft van de gember. Voeg ook de helft van de teriyakisaus toe en zet vervolgens afgedekt in de koelkast.
- Nu gaan we de burgers maken. Hiervoor meng je het de rest van de gember, bosuitje en teriyakisaus door het gehakt. Voeg eventueel wat zout en peper toe, maar houd er rekening mee dat de saus al zout is. Verkruimel dan enkele stukjes casavekroepoek boven de kom, voordat je het vlees door elkaar mengt. Maak er met een kookring twee mooie burgers van.
- Snoep van de kroepoek, als je dat nog niet gedaan hebt.
- Pak wat nieuwe kroepoek uit de zak, anders kom je straks tekort.
- Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken in een loeihete koekenpan. Veeg die pan daarna even schoon met wat papier.
- Bak de burgers op hoog vuur 3 minuten per kant. Let op: door de teriyakisaus wordt hij snel donker, laat hem niet aanbranden!
- Bouw de burger: komkommer, vlees, wortelsla, kroepoek. Je houdt waarschijnlijk wat wortelsla over, die kun je serveren bij je burger. En zet de rest van die zak kroepoek ook maar gewoon op tafel.
Laat een reactie achter