Sommige mensen vinden dat een burger enkel een burger is met een patty van gehakt. Maar in mijn ogen kun je van bijvoorbeeld een kipfilet of een kalkoenschnitzel ook een burger maken. Als je hem maar met toppings op een broodje legt. Is een hotdog dan ook een burger? Nee, dat is natuurlijk een hotdog.

Vandaag op het menu echter geen hotdog, het is immers geen Zaterdag Hotdogdag. Wel op het menu: een kalkoenschnitzel. En heel veel toppings. Op een Broodje. Een burger dus.

Vandaag-eten-we-kalkoen-burger

Ingrediënten

  • Eén grote kalkoenschnitzel van 250 gram
  • Twee lekkere verse burgerbroodjes
  • 50 gram oude kaas
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 8 plakjes komkommer
  • handje vol ijsbergsla
  • halve rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 volle theelepels chilivlokken
  • 2 volle theelepels paprikapoeder
  • 2 volle theelepels mayonaise
  • 2 volle theelepels bravasaus van Oil & Vinegar (of een andere lekkere pittige saus)

Bereiding

  1. Zorg er voor dat je je oven hebt voorverwarmd op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en halveer de ui en haal de schil er vanaf. Leg de halve uien met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal en gooi de paprika erbij. Giet er een beetje olie overheen en zet in de oven. Het moet er ruim een half uur instaan en je hoeft er ondertussen lekker niks mee te doen.
  2. Zorg dat je ook alvast de komkommer in plakjes hebt gesneden en rasp de oude kaas. Het kan maar gebeurd zijn!
  3. Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek mooi bruin en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken even in het vet uit het spek voor extra smaak. Veeg daarna de pan schoon.
  4. Snijd de kalkoenschnitzel in tweeën zodat je twee vierkantachtige lappen hebt. Smeer deze op een stuk bakpapier in met zout, paprikapoeder en chilivlokken. Vouw het papier dicht en sla ze plat met bijvoorbeeld een vleeshamer, deegroller of koekenpan. Let op dat je niks of niemand raakt.
  5. Als de paprika en ui bijna een half uur in de oven zitten, smelt je een flinke klont boter in de koekenpan. Hierin leg je de kalkoen. Bak 3 minuten en keer om. Na een minuutje gooi je de geraspte kaas erop en laat je die lekker smelten terwijl je nog twee minuten bakt.
  6. Haal de paprika en ui uit de oven. De ui moet je even uit elkaar halen, maar als het goed is glijden de laagjes zonder moeite van elkaar af.
  7. Om de burger te bouwen smeer je mayonaise op de onderste helft van je broodje en bravasaus op de bovenste helft. Op de onderkant leg je de sla, komkommer, de kalkoen met kaas, spek, paprika uit de oven, ui. Bovenkant er bovenop en eten maar!