Regelmatig krijg ik de vraag van vegetariërs of ik vaker een recept voor een vegaburger wil delen. U vraagt, wij draaien. Dus bij dezen! In dit geval is het een snel recept waarbij je de vegaburger gewoon in de supermarkt kunt halen. Zelfs de saus zit er al bij. Niet echt culinair verantwoord, maar toch erg lekker!

Zoete Tomatenburger

Ingrediënten

  • 1 Pakje &sam­houd to­ma­ten­bur­gers met saus
  • 2 lekkere hamburgerbroodjes
  • 1 grote rode ui
  • 1 theelepel suiker
  • 1 grote plak belegen kaas
  • handje fijngesneden ijsbergsla

Bereiding

  1. Snijd de ui in ringen en zet een kleine koekenpan op hoog vuur. Bak de uien aan in wat roomboter en draai het vuur laag. Blijf regelmatig roeren.
  2. Ze een grote koekenpan op hoog vuur. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken. Voor een extra lekker resultaat smeer je eerst een beetje roomboter op de snijvlakken.
  3. Veeg de pan schoon en zet hem terug op het vuur. Giet er een beetje olijfolie in en bak hierin de tomatenburgers.
  4. Ondertussen roer je de suiker door de uien. Zorg dat de pan niet te heet is om te voorkomen dat de suiker verbrandt. Vanaf nu is het nog belangrijker om regelmatig te roeren!
  5. Draai na 2-3 minuten de burgers om. Halveer de plak kaas en leeg deze op de burgers. Dek af met een metalen kom of deksel om de kaas te laten smelten.
  6. Na een minuut of 2-3 kun je de burger opbouwen. Begin met sla, daarop de burger met kaas, daarop de meegeleverde saus en daarop net iets te veel ui. Eet smakelijk!