Alvast een kleine aankondiging: volgende week komt er een recept online voor een hele lekkere kipburger. Daar gaat onder meer huisgemaakte chilisaus op. Het recept daarvoor geef ik je deze week alvast!

Homemade chilisaus

Ingredi├źnten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 gram rietsuiker
  • 50 ml appelazijn
  • 50 gram tomatenpuree
  • enkele druppels worcestersaus

Bereiding

  1. Pel de ui en versnipper hem. Pel het teentje knoflook, sla hem plat en snijd hem fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snijd deze zo fijn mogelijk; hoe fijner, hoe beter.
  2. Zet een sauspannetje op het vuur en doe hier de olie in. Bak de ui, knoflook en peper hierin even kort.
  3. Voeg de suiker toe en laat deze karameliseren. Goed blijven roeren en laat de boel vooral niet zwart worden!
  4. Voeg vervolgens de azijn en 100 ml water toe. Een klein snufje zout erbij en vervolgens wachten tot de boel kookt. Leg vervolgens de deksel op de pan, maar laat wel een kiertje open en laat de boel 4 minuten pruttelen.
  5. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout, peper en worcestersaus. Zet vervolgens het gas uit.
  6. Als de saus afgekoeld is, giet je hem in een potje of flesje. Je kunt die het beste vooraf steriliseren of in ieder geval goed omspoelen met kokend water. Bewaar de chilisaus in de koelkast.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek De beste burgers, een heel fijn burgerboek voor maar 15 euro.