Volgende week publiceer ik een recept waarvoor je zoetzure komkommer nodig hebt. Een heerlijke topping voor op je burger die je supersnel maakt, maar die vervolgens minstens een dag in de koelkast moet staan. Vandaar dat ik het recept nu al deel, dan kun je de komkommer dit weekend maken en vervolgens een weekje in de koelkast laten staan! Het is sowieso een heerlijke topping voor op je burger, dus ook als je de burger die ik volgende week met je deel niet gaat maken, kun je genieten van deze topping!

Zoetzure komkommer

  • Afdrukken

Ingredi├źnten

  • 0,5 komkommer
  • 1,5 eetlepel witte wijnazijn
  • 50 ml water
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel geel mosterdzaad
  • 1 kleine ui
  • 2 takjes dille

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in dunne plakjes en bestrooi deze met een beetje zout. Laat een half uurtje staan.
  2. Snijd de ui in ringen en hak de dille fijn.
  3. Doe de azijn, het water, de suiker, het mosterdzaad, de ui en de dille in een klein sauspannetje en breng aan de kook. Laat een minuutje doorkoken.
  4. Doe de plakjes komkommer in een pot en giet het mengsel erop. Zorg ervoor dat alle komkommer ‘onder water’ staat.
  5. Sluit de pot af met de deksel, laat afkoelen en zet in de koelkast.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek De beste burgers, een heel fijn burgerboek voor maar 15 euro.