Als je aan je dagelijkse hoeveelheid groente wilt komen, is een burger niet de beste optie. Tenzij je zorgt voor een goed bijgerecht natuurlijk. Een salade is dan een prima optie. Bijvoorbeeld deze caesar salad: bindsla met een supermakkelijke dressing en wat bacon. Eventueel kun je naar smaak nog dingen toevoegen, zoals geroosterde pijnboompitten of croutons. Gerookte kipfiletreepjes zijn ook erg lekker om er doorheen te mengen.

Caesar Salade

Ingrediënten

  • 1 krop bindsla
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 druppels Worcestersaus
  • 4 plakjes ontbijtspek

Bereiding

  1. Halveer de krop sla en snijd hem vervolgens in grote repen. Was de sla in een vergiet en maakt eventueel droog door middel van een slacentrifuge.
  2. Tijd om bacon te maken! Zet een koekenpan op hoog vuur en leg de plakjes ontbijtspek er in als hij goed heet is. Bak mooi bruin en draai om totdat je mooie krokante bacon hebt. Haal het vervolgens uit de pan en leg op een keukenpapiertje
  3. Meng in een grote kom de yoghurt, mayonaise, citroensap en Worcestersaus.
  4. Rasp de helft van de de Parmezaanse kaas erbij en voeg wat peper toe. Roer nogmaals goed door.
  5. Gooi de sla in de schaal en meng goed met de dressing. Stiekem gaat dat het beste met je handen, maar dat moet je maar niet doorvertellen.
  6. Verkruimel de krokante bacon boven de sla en rasp de rest van de Parmezaanse kaas er overheen.
  7. That’s it! Supersimpel en heel erg lekker!

Dit recept is oorspronkelijk afkomstig uit het kookboek ‘Virgin to Veteran‘ van Sam Stern.