De lekkerste sauzen maak je zelf. En als je denkt dat dat heel moeilijk is: dat valt reuze mee. Eerder had ik al een recept voor ketchup voor je. Deze week gaan we barbecuesaus maken. Deze saus maak je in minder dan een half uur en je kunt hem vervolgens weken lang gebruiken op je burger! Ik zou hem maar gewoon maken, want ik het zou zomaar kunnen dat je hem op korte termijn nodig hebt voor een burger…

Homemade barbecuesaus

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 50 ml azijn
  • 240 gram ketchup
  • 240 ml water
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 120 gram bruine rietsuiker of basterdsuiker
  • klontje boter
  • enkele druppels tabasco

Bereiding

  1. Om te beginnen versnipper je de ui. Hoe fijner hoe beter.
  2. Zet een sauspannetje op een zacht vuurtje en smelt hierin de boter. Vervolgens doe je de ui in het pannetje en bak je deze kort aan.
  3. Doe azijn, ketchup, water, worcestersaus, suiker en tabasco erbij. Roer alles goed door en breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Om er een mooie dikke saus van te maken moet je hem minstens een kwartiertje doorkoken.
  5. Laat de saus afkoelen en giet hem vervolgens in een pot of fles. Je kunt die het beste vooraf steriliseren of in ieder geval goed omspoelen met kokend water. Bewaar hem in de koelkast en gebruik hem op je eerstvolgende burger!

Barbecuesaus maken

Dit recept is afkomstig uit het burgerkookboek ‘Hamburgers de luxe‘.